OM GYMNASIE­­UTBILDNINGEN

Wilhelm Haglunds gymnasium är ett treårigt industritekniskt gymnasium där alla elever kan läsa in grundläggande behörighet till högskolan inom ramen för 2 800 poäng. Du har även möjlighet att läsa in den särskilda behörighet som krävs för tekniska utbildningar på universitet och högskolor, som till exempel civil- och maskiningenjör, motsvarande Teknikprogrammet.

Utbildningen genomförs i nära samarbete med Sandvik Coromant och andra teknikföretag i regionen och vi jobbar med det modernaste inom teknik och maskiner för att våra elever ska motsvara de höga förväntningar som ställs av våra ägare och samarbetspartners inom näringslivet.

Med en examen från oss kan du börja jobba som industritekniker direkt efter examen eller gå vidare till högre studier vid universitet och högskola. Du kommer att ha stor arbetslivserfarenhet, aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke och inte minst - vara attraktiv på arbetsmarknaden!

Ansök om att bli en av våra studenter du också!

Gymnasievalet gör du på Gymnasieintagningen i Uppsala

Vår ansökningskod är IN-WIL

 

 

 

Utbildningen erbjuder två inriktningar som båda ger högskolebehörighet:

Fokus Verkstad. Fokus på verkstadskurser inom modern CNC-, robot- och bearbetningsteknik med möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskolan. Yrkesexamen i Produkt- och maskinteknik.

Fokus Naturvetenskap. Fokus på matematik, fysik och kemi som ger särskild behörighet till tekniska högskoleutbildningar som civil- och maskiningenjör. Yrkesexamen i Produkt- och maskinteknik