WHG:s egna Nathalie Runarsson vidare till semi-final!

Publicerad: 10/24/2022 8:00:00 AM

Stort grattis till Nathalie Runarsson i WH20 som går vidare till semi-final i Ungdoms-SM i CNC-teknik! Nedan följer en intervju med Nathalie själv!

Den 15-17 november kommer Nathalie, tillsammans med andra ungdomar från Sveriges alla kanter, befinna sig i Jönköping för finalerna i Ungdoms-SM i CNC-teknik. Just nu så är Nathalie på Utlands-APL i Roverto, Italien, där det åtnjuts gelato, pizza och vackra vidder (och kanske ett eller annat utbildningstillfälle också), men vi lyckades få tag på henne för en kort intervju om tävlingen.

 

Varför är du med i SM?
Jag är med i SM eftersom en av verkstadslärarna här på WHG informerade om att det fanns och jag tyckte det lät roligt. Det är en bra erfarenhet och väldigt lärorikt.


Varför är fräsning så intressant för dig?
Jag tycker att både svarvning och fräsning är väldigt intressant. Innan jag började gymnasiet hade jag relativt dålig koll på CNC-bearbetning, men nu är jag fast. Det finns alltid möjligheter och går alltid att lära sig något nytt. Personligen tycker jag att fräsning är roligast eftersom det nästan går att göra vad som helst och att det alltid finns olika tillvägagångssätt.


Vad är viktigt att tänka på?
I vilken ordning man ska göra de olika momenten, men även om man är villig att lägga ner den extra tid som krävs.


Vad har varit svårast med tävlingen så här långt?
Att planera hur man ska hinna med allt, hur man på bästa sätt ska använda tiden.


Hur har din utbildning förberett dig för tävlingen?
Den har underlättat mycket eftersom vi tillbringar mycket tid i vår egen verkstad, men även eftersom vi har mycket praktik på Sandvik Coromant. Under utbildningen har vi även haft möjlighet att tillbringa extra tid i verkstaden, vilket jag verkligen gjort senaste året.


Vad är målet?

Det skulle självklart vara jättekul att vinna, men mitt mål är att göra mig själv stolt över min prestation. Jag trodde inte att jag skulle klara mig till semifinal, men jag ska göra mitt bästa för att ta mig ännu längre i tävlingen.