WH18 på skolresa i Polen

Publicerad: 10/20/2019 10:08:40 AM

WH18 har med mentorerna rest till Polen några dagar.

 

Vi bor i Katowices centrum i ett gigantiskt hotell i gammal öststatsstil, nära restauranger och kaféer. Frukosten på Hotel Katowice är riktigt bra!

  

 

På söndagen besökte vi Auschwitz och Birkenau, en stark upplevelse som ingen av oss kommer att glömma.

 

 

 

 

På måndagen besökte vi saltgruvorna i Wieliczka utanför Krakow. Nere i saltgruvorna finns stora salar och kapell uthuggna i berget. På vissa ställen kan den som törs slicka på väggarna- det smakar salt!

 

Efter saltgruvorna åt vi lunch i Krakow och promenerade i de gamla kvarteren runt Rynek Glowny- stora torget- och Mariakyrkan. Det var fullt med flaggviftande människor överallt som firade den ena av Polens nationaldagar (de har två). Imorgon ska vi besöka Sandviks fabrik i Katowice och sedan börjar resan hem igen.

 

Idag, tisdag, besökte vi Sandvik Coromant i Katowice där våra värdar och guider Michal Niemiec och Arkadiusz Krawczyk visade runt på fabriken. Den flyttades från huvudstaden Warszawa hit ner för att komma närmare de stora kunderna inom bland annat bilindustrin. Ett intressant besök där vi fick chansen att se dynamisk fräsning på Productivity Center, ett område inom fräsning som vi just börjat jobba med på skolan!