Studieresa i England med ÅK2

Publicerad: 11/13/2018 12:09:02 PM

Följ våra dagar i England...

Dag 1

Vår första dag i England, Worcester spenderade vi på Tudor Grange Academy. Vi började dagen med en riktig brittisk frukost på hotellet med korv, bönor och ägg. Detta var mycket populärt bland eleverna. Därefter kom Mr. Roach från TGA och hämtade oss i en minibuss och skjutsade oss till skolan. Väl på skolan deltog vi i en fysiklektion och fick en guidad tur av några elever. Därefter deltog vi i en workshop innan våra elever höll presentationer om Sverige för de brittiska studenterna. Vi blev bjuda på lunch och efter det minglade våra elever friskt med de brittiska studenterna. De lärde känna varandra bra och utbytte kontaktinformation så de skulle kunna hålla kontakten. Vi bjöd även eleverna på Tudor Grange Academy på svenskt godis, varav Ahlgrens bilar var en riktig hit!

Sammanfattningsvis har vår första dag i Worcester varit riktigt lyckad!

   

 Dag 2

Idag besökte vi tillsammans med elever från Tudor Grange Academy maskintillverkaren Mazak. Det var ett händelserikt och spännande besök som inleddes med en föreläsning av Mr. Livingstone där han presenterade företaget och vad de jobbar med just nu. Därefter fick eleverna gå till en visningshall där alla senaste maskiner från Mazak visades upp. Detta var uppskattat av eleverna som blev imponerade, speciellt av de maskiner som kombinerar både fräs, svarv och additiv tillverkning. Efter detta fick vi en guidning av hela fabriken.

Under eftermiddagen fick eleverna tid till att utforska Worcester centrum. Vissa tog långa promenader medan andra tog del av den brittiska fikakulturen.

Dag 3

Idag hade vi en kulturdag här i Worcester. Vi började med att besöka stadens katedral. Där fick vi en mycket lärorik och spännande guidning av Mr. Benjamin Smith. Smith vävde ihop katedralens historia med Englands historia på ett väldigt intressant sätt. Efter detta gick vi till Tudor House Museum där vi fick en inblick i hur människors vardag har sett ut i England under olika tidsperioder. Förmiddagen avslutades med en promenad längs floden Severn.

Efter en välbehövlig lunch gick några elever med lärare för att titta på stadens universitet. 

Imorgon bär det av mot Manchester där vi kommer att spendera dagen innan vi flyger hem mot Sverige

Dag 4

Den sista dagen spenderade vi i Manchester. Efter en lång bussresa från Worcester kom vi fram till Manchester vid lunchtid. När vi väl var framme fick eleverna utforska staden. Vissa ägnade sig åt shopping i och runt de stora galleriorna medan andra besökte stadens katedral. De flesta av eleverna gick till National Fotball Museum, ett stort museum som är ett måste för den fotbollsintresserade vid ett besök i staden. Det var även en stor julmarknad i stadens centrum som en del elever passade på att besöka.

Efter några timmar i Manchester åkte vi till flygplatsen för hemresa med glada men lite trötta elever.