Sci-Fest 2020

Publicerad: 3/9/2020 12:19:43 PM

Äntligen var det dags för Sci-fest på Fyrishov i Uppsala.

 

 

Äntligen var det dags för Sci-fest på Fyrishov i Uppsala. Uppladdningen har sett lite annorlunda ut jämfört med tidigare år. I år var vi endast närvarande under lördag och vi samarbetade med Sandvik Coromant Gimo.

Sci-fest är en teknikmässa som anordnas av Uppsala universitet och SLU för att berika teknikintresset både hos barn och vuxna. Mässan anordnas under tre dagar, torsdag-lördag. Under torsdag och fredag är skolklasser välkomna och på lördag är det öppet för allmänheten.

I vår monter, som vi hade tillsammans med Sandvik Coromant Gimo, fick besökarna prova på MR (mixed reality) med hjälp av Microsofts Hololenses. MR är likt både AR och VR men skillnaden är att i MR så kan du interagera med hologrammen som du ser samtidigt som du ser allt det ”verkliga” runt om dig.

Vår monter var välbesökt och många av besökarna hade svårt att lämna ifrån sig Hololenses, de ville fortsätta kolla in den mixade verkligheten.

Trots lite batteristrul så hade vi en väldigt rolig och givande dag, vi hade roliga möte med både barn och vuxna under dagen, vi ser framemot nästa år!