Lärare på vift – besöker WHG-elever i Pune, Indien.

Publicerad: 3/9/2020 7:05:58 AM

Nu har jag spenderat fem dagar i Pune och jag måste säga att det hittills har varit en upplevelse jag sent ska glömma. Jag har fått ett fantastiskt mottagande från medarbetarna på Sandvik Asia, på hotellet och av lokalbefolkningen. Eleverna trivs också bra och känner sig väl omhändertagna.

 

Min första känsla var att ”det är precis som på film”. Trafiken är verkligen helt galen! Det rör sig så mycket människor överallt och det är aldrig tyst. Korsningen som jag har utsikt över från mitt hotellrum är lika trafikerad, högljudd och kaotiskt – dag som natt. Variationen av samhällsklasser, byggnader, fordon, mode, tillgångar och människor är slående!

 

Jag har haft väldigt spännande möten på Sandvik Asia och fick dessutom delta i firandet av Women´s Day i fredags tillsammans med alla kvinnliga medarbetare. Vi hade en heldag fylld med teman som självförsvar, kvinnors rättigheter, hälsa, skapande av Mandalas, festlig dans, musik och traditionsenlig måltid till lunch. Dagen genomsyrades verkligen av kraft och glädje!

 

Jag och eleverna har besökt ett tempel samt varit till Aga Khan Palace där Mahatma Gandih först var fängslad och senare avled. Vi har blivit guidade runt på Punes shoppinggator och till lokalbefolkningens mataffärer och favoritbutiker.

 

Imorgon ska vi tillbaka till Sandvik och sedan får vi se om det blir något firande av festivalen Holi på tisdag! 😊

 

Namaste!

//Nathalie