Karriärdag med tema hållbar utveckling

Publicerad: 11/29/2019 9:40:02 AM

I tisdags hade vi karriärdag för hela skolan och efter det blev det Öppet hus

Vilka egenskaper kommer att vara viktiga för de människor som vill jobba inom teknikindustrin i framtiden? Ja, några svar presenterades under årets karriärdag på Wilhelm Haglunds gymnasium, det femte i ordningen. 2019 års karriärdag hade hållbar utveckling som tema och representanter från bland andra Atlas Copco i Tierp, Scania i Södertälje, SKB i Östhammar och Sandvik Coromant i Gimo berättade om hur just deras företag arbetar med miljöfrågor som exempelvis återvinning och alternativa energikällor.

 

Klockan 17 startade öppet hus där de flesta av gästerna bestod av nior som ska välja gymnasieutbildning och deras föräldrar. På WHG kunde de, förutom att få en guidning på skolan, besöka vår mässlokal där före detta elever berättade om livet efter WHG, Högskolan i Gävle informerade om att plugga efter gymnasiet och ytterligare teknikföretag som Aknes Mekaniska berättade om sin verksamhet.

 

Vilka egenskaper var det då som kommer att vara viktiga att ha för den som vill jobba på ett teknikföretag i framtiden? Enligt företagen som erbjuder jobben är nyfikenhet, idérikedom, kreativitet, självständighet och ett driv mycket bra att ha om man ska få ett intressant jobb och kunna påverka sin arbetsplats inom teknikbranschen.