Årskurs 1 besöker företag inom Teknikcollege

Publicerad: 9/25/2019 2:41:05 PM

I tisdags åkte eleverna i åk 1 på besökt hos fyra företag i regionen som alla ingår i vårt samarbete med Teknikcollege. På förmiddagen var vi i Uppsala och besökte ESSDE Teknik och PiezoMotor. På eftermiddagen åkte vi vidare till Atlas Copco i Tierp samt till Österby Gjuteri i Österbybruk.

 

Eleverna fick möjligheten att bekanta sig med några av de företag som eftersöker deras kompetens när de avslutat sina studier på WHG. De fick även träffa flera gamla elever från WHG som idag arbetar på dessa företag. 

Det var en lärorik och spännande dag där vi fick uppleva stor variation mellan de olika företagen. Från nano-nivå till produkter som väger flera ton. 

 

Kanske har några elever precis mött sina framtida arbetsgivare!

 

Om Teknikcollege 

Teknikcollege erbjuder en samverkansplattform som möjliggör arbetet med kompetensförsörjning inom svensk industri för att säkerställa tillväxt och konkurrenskraft på både lång och kort sikt. Det är ett samarbete mellan kommuner, utbildningsanordnare och företag som gynnar alla parter. Inom Teknikcollege är det företagens framtida behov av kompetens som styr. Tack vare kvalitetssäkrade utbildningar möjliggör Teknikcollege framtiden för industrins tillväxt.

Källa: www.teknikcollege.se